Prezentare institut
   Institutul de Sociologie al Academiei Române este o instituţie publică de cercetare ştiintifică în domeniul ştiintelor socio-umane cu jumătate de secol de experienţă în activitatea de profil. Institutul este continuator al Centrului de Cercetări Sociologice, înfiinţat în anul 1966 sub egida Academiei Române şi reconfirmat în formula sa actuală prin hotărârea de Guvern 209/1990.

   În ultimii douăzeci de ani de existenţă, Institutul de Sociologie s-a construit în jurul unei viziuni de cercetare integrative, de conectare deopotrivă la direcţiile de ultimă generaţie din ştiinţele socio-umane cât şi la tradiţia Şcolii Sociologice de la Bucureşti şi la idealurile care i-au animat pe fondatorii acestei şcoli.

   Valorificând modelul integrării trigeneraţionale a resurselor de inteligenţă şi de pregătire, echipa de cercetare a Institutului de Sociologie reuneşte deopotrivă personalităţi ale cercetării sociologice actuale, cât şi cercetători în afirmare. În ultimii ani, Institutul a urmărit în mod susţinut o politică managerială de dezvoltare a echipei de cercetare prin atragerea de tineri cercetători competenţi, constituind astăzi unul dintre institutele de cercetare ale Academiei Române cu cea mai tânără componenţă.

   Activitatea institutului se desfăsoară în cadrul a zece laboratoare de cercetare, realizând deopotrivă cercetări fundamentale şi aplicate. Laboratoarele Institutului reunesc, alături de cercetătorii titulari, specialişti cu susţinută activitate de cercetare în tematicile de cercetare şi tineri doctoranzi interesaţi să dezvolte o carieră în cercetare.

   O parte dintre studiile şi lucrările realizate de către cercetătorii Institutului de Sociologie, cu relevanţă în domeniul ştiinţelor sociale, pot fi consultate în format electronic la www.insoc.ro/carti.php.

     Sursele de finanţare a Institutului provin atât din subvenţii bugetare cât şi din contracte sau granturi de cercetare câştigate în urma unor licitaţii publice. Institutul derulează proiecte de cercetare pe teme de actualitate şi impact, participând activ la diseminarea rapoartelor, atât direct cât şi furnizand rezultate de cercetare institutiilor publice competente.


Copyright © Institutul de Sociologie. Reproducerea partiala sau totala fara permisiune scrisa este interzisa.
Webmaster: Iuliana Serban