Conducerea institutului
Director

Prof. Univ. Dr. Ilie Bădescu

badescu@insoc.ro


Secretar ştiinţific

Conf. Dr. Cristinel Pantelimon

cristi.pantelimon@insoc.ro


Contabil şef

Florin Irimiciuc

florin.irimiciuc@insoc.ro
   Ilie Bădescu (n. 9.05.1948) este doctor în sociologie, profesor universitar şi cercetător. Este director al Institutului de Sociologie al Academiei Române din 2002. În calitate de director, s-a implicat activ în revitalizarea cercetărilor dedicate mediului rural românesc, înfiinţând şi coordonând în cadrul Institutului departamentul Comunităţi şi dezvoltare rurală.
   Este autorul a numeroase studii, manuale, monografii, enciclopedii şi tra- tate de sociologie, dintre care amintim Noologia. Cunoaşterea ordinii spirituale a lumii (2002), Tratat de geopolitică (2004), Enciclopedia sociologiei universale (2005), Tratat de sociologie rurală (2009).


   Cristinel Pantelimon (n. 24.03. 1973) este doctor în sociologie al Universității București din anul 2007, cercetător științific și cadru didactic începând cu anul 1996. Are preocupări în istoria sociologiei, sociologie economică, sociologie politică, geopolitică. Este autor de lucrări în domeniu, manuale, studii, traduceri. Este preocupat, de asemenea, de istoria ideilor social-politice românești, atât din perioada clasică, cât și din perioada modernă.
Copyright © Institutul de Sociologie. Reproducerea partiala sau totala fara permisiune scrisa este interzisa.
Webmaster: Iuliana Serban