Conducerea institutului
Director

Prof. Univ. Dr. Ilie Bădescu

badescu@insoc.ro


Secretar ştiinţific

Cercet. Şt. Gr. II Ion Glodeanu

glodeanu@insoc.ro


Contabil şef

Florin Irimiciuc

florin.irimiciuc@insoc.ro
   Ilie Bădescu (n. 9.05.1948) este doctor în sociologie, profesor universitar şi cercetător. Este director al Institutului de Sociologie al Academiei Române din 2002. În calitate de director, s-a implicat activ în revitalizarea cercetărilor dedicate mediului rural românesc, înfiinţând şi coordonând în cadrul Institutului departamentul Comunităţi şi dezvoltare rurală.
   Este autorul a numeroase studii, manuale, monografii, enciclopedii şi tra- tate de sociologie, dintre care amintim Noologia. Cunoaşterea ordinii spirituale a lumii (2002), Tratat de geopolitică (2004), Enciclopedia sociologiei universale (2005), Tratat de sociologie rurală (2009).


   Ion Glodeanu (n. 16.10.1941) este cercetător în sociologie, cu o puternică experienţă profesională acumulată în cele patru decenii de activitate ştiinţifică de cercetare. Este din 1990 Secretar Ştiinţific al Institutului de Sociologie al Academiei Române şi coordonator al departamentului Sociologia organizaţiilor, intervenţie în întreprinderi şi dialog.
   A publicat numeroase cărţi și articole în domeniul sociologiei, dintre care amintim: Cunoaşterea, noua resursă a puterii (2006), De la mediocraţie la meritocraţie. Societatea cunoaşterii şi noile elite (2007), Noile paradigme ale inovării (2009) (co-autor, dr. Oscar Hoffman).


Copyright © Institutul de Sociologie. Reproducerea partiala sau totala fara permisiune scrisa este interzisa.
Webmaster: Iuliana Serban